Guillaume Dilley winnaar en kampioen !

De Peugeots 208 die in het kader van de Trophy deelnamen aan de Omloop van Vlaanderen wisten in de RC4-klasse op de eerste drie plaatsen beslag te leggen. Guillaume Dilley, winnaar van deze manche, wist zich meteen ook tot kampioen in de 208 Rally Trophy Belux 2014 te kronen.

100% geslaagd! De drie Peugeots 208 die in Roeselare aan de start stonden – bestuurd door Guillaume Dilley, Guillaume de Mevius en Stephen Wright, wisten de finish van de Omloop van Vlaanderen te behalen. Maar de pittige Leeuwtjes stelden zich niet tevreden met het vermijden van de valstrikken in de 18 chronoritten van het parcours: ze zorgden ook voor hun deel van het spektakel door in de RC4-klasse het gros van de KP’s te winnen.

Vrijdag nam Guillaume de Mevius tijdens de eerste twee proeven de leiding in de Trophy in handen, maar in de derde KP van de dag loste de Ier Stephen Wright hem af.
Op de eerste chronorit van de zaterdagetappe nam Guillaume Dilley echter het voortouw, om de leiding nadien niet meer af te staan.
Na 18 chronoritten wist hij dus deze manche van de Trophy op zijn naam te schrijven en werd zo de eerste laureaat van de Peugeot 208 Rally Trophy Belux.

In Roeselare veroverde Stephen Wright de tweede plaats, Guillaume de Mevius vervolledigde het podium in RC4. Het trio – en heel wat andere rijders – komen tijdens de komende Condrozrally (31 oktober-1 november), de laatste van zes manches van de 208 Trophy Belux 2014, opnieuw in actie.