Een nieuwe zege in de R2-klasse?

De voorlaatste manche van de 208 Rally Trophy Belux wordt volgend weekend in en rond Roeselare afgewerkt. Zoals gewoonlijk zal het pittige Leeuwtje er proberen te schitteren in de R2-klasse.

Ook voor de rallyrijders is de vakantieperiode afgelopen. Eén maand na de Rally van Luxemburg gaan de deelnemers aan de 208 Rally Trophy aan de slag in de Omloop van Vlaanderen, de wedstrijd die traditioneel het beslissende deel van het kampioenschap inluidt.

In deze wedstrijd, die wordt afgewerkt in de streek rond Roeselare, komen drie teams uit de Trophy aan de start. “Het is ongetwijfeld zo dat sommige rijders hebben besloten om niet in Roeselare te starten omdat ze de Trophy niet langer kunnen winnen”, stelt Wim Doms, Directeur Communicatie van Peugeot België-Luxemburg. “Dit is het eerste jaar van de Trophy en we leren uit onze ervaringen. Positief is wel dat de drie teams die zich met een Peugeot 208 R2 voor de Omloop van Vlaanderen hebben ingeschreven er alles zullen aan doen om ook de klassezege te behalen!”

Inderdaad! Guillaume Dilley, Guillaume de Mevius en Stephen Wright – de Ier die van de Trophy zijn belangrijkste programma van het jaar heeft gemaakt – zullen alles op alles zetten om niet alleen deze wedstrijd in de wedstrijd te winnen, maar ook de sterk bezette R2-categorie op hun naam te schrijven.

En hoewel Dilley het best geplaatst is om de 208 Rally Trophy dit seizoen binnen te halen, maakt ook Stephen Wright wiskundig nog een kans om de eindzege te veroveren.
De rally start op vrijdagavond om 18 uur in Roeselare, die eerste dag staan er drie chronoritten op het programma. Op zaterdag worden er nog 15 KP’s afgewerkt, met een start om 8u05. In het totaal staan er 175,44 km tegen de klok op het programma.